9 / 10 jaar
klik op de boeken voor een groter plaatje

 

 

Klik hier om de cover te vergroten

Klik hier om de cover te vergroten
De erfenis van juffrouw Rozenhals
Uitgeverij Meulenhoff, Amsterdam 1994
[illustraties: Juliette de Wit]
ISBN: 90.280.6741.8
Vijfde druk, 2006
ISBN 90.06.62153.6

Victor en Carlijn wonen vlak bij een groot kasteel. Er wonen oude mensen. Het is een bejaardentehuis. De directeur is een gemene man. Hij probeert geld te stelen van een van de bewoners, een oude dame, die ooit in een villa woonde. De kinderen komen achter de plannen van de directeur. Ze zijn daarna hun leven niet meer zeker als hij hen ontdekt. Als de villa waarin ze zich hebben verstopt in vlammen opgaat, weet de oude dame raad.
 
   

   
Klik hier om de cover te vergroten Het is de bassist!
Uitgeverij Zwijsen, Tilburg 1996
[illustraties: Helen van Vliet]
ISBN: 90.276.3451.3

Smoorverliefd is Annemiek op Benjamin, de bassist van een popgroep. Die groep treedt ’s avonds op in de stad. Met haar moeder en haar zus gaat ze erheen. Annemiek geniet van de prachtige muziek. En als Benjamin in haar richting kijkt, krijgt ze het erg warm. Dan is het concert voorbij. Als grapje zegt Annemieks moeder: “Nou wil je zeker ook nog bij de kleedkamer gaan kijken?” Maar voor Annemiek is dat geen grapje, maar juist een heel goed idee!
 
     

 
Klik hier om de cover te vergroten Backstage feelings
Uitgeverij Ravensburger Buchverlag, Ravensburg 1998
ISBN: 3.473.52120.5

Duitse vertaling van Het is de bassist!
 
     

   
Klik hier om de cover te vergroten Het papegaaienpension
Uitgeverij Kok, Kampen 1996
[illustraties: Frans le Roux]
ISBN: 90.392.5367.6

Merel en Erik komen een papegaaiensmokkel op het spoor. Daarbij zijn twee figuren betrokken: de zielige meneer Snuffels en de kwaadaardige Van der Klauw. Meneer Snuffels wordt door omstandigheden gedwongen mee te werken met Van der Klauw. Als hij de kans krijgt weer op het rechte pad terecht te komen, grijpt hij die met beide handen aan. Hij start een papegaaienpension. Maar zo gemakkelijk komt hij niet van Van der Klauw af!
 
     

   
Klik hier om de cover te vergroten Meiden kunnen niet voetballen!
Uitgeverij Zwijsen, Tilburg 1998
[illustraties: Juliette de Wit]
ISBN: 90.276.3931.0

Martha mag niet meedoen met de jongens van haar klas. Want voetbal is niets voor meisjes. Maar dat is onzin. Daarom gaat Martha op meidenvoetbal. En ze daagt de jongens uit voor een wedstrijd. “We maken gehakt van jullie!” roepen de jongens. “We zullen zien”, zegt Martha.
 
     

 
   
Klik hier om de cover te vergroten Verboden muziek
Uitgeverij Zwijsen 2003
[illustraties: Helen van Vliet]
ISBN: 90.276.4828.X

Amber speelt prachtig piano. Ze heeft er veel plezier in. Maar ze moet erg veel oefenen van haar vader. En ze mag alleen klassiek spelen. Hij wil dat ze beroemd wordt. Dan komt er op school een groep die jazz speelt. Amber speelt een lied mee. Voortaan maken ze elke middag samen muziek. Stiekem. Als haar vader er maar niet achter komt…
 
   

   
Klik hier om de cover te vergroten

Backstage
Uitgeverij Ravensburger Buchverlag, Ravensburg 2004
ISBN: 3.473.52246.5

Duitse vertaling (2e druk) van Het is de bassist!

 
     

   
Klik hier om de cover te vergroten

Een gemeen spel
Uitgeverij Zwijsen 2004
Tweede druk 2006
[illustraties: Helen van Vliet]
ISBN: 90.276.7674.7

Simone houdt erg van zingen. Het liefst zingt ze de hele dag. Als er een talentenjacht wordt gehouden, geeft Simones vriendje Manu haar op. Ze zingt de sterren van de hemel. Tijdens de volgende ronde gaat het nog beter. Iedereen vindt haar super. Of lijkt dat alleen maar zo?

 
   

 
   
Klik hier om de cover te vergroten Vakantiekanjer 9+
Uitgeverij Zwijsen, Tilburg 2004
[illustraties: Marja Meijer, Helen van Vliet en Annette Fienieg]
ISBN: 90.276.7795.6

Drie prachtige en spannende verhalen voor extra lang leesplezier op de achterbank, op de camping of in de achtertuin: deze Kanjer is onmisbaar in de vakantie. De boeken Geheime berichten, Het is de bassist! en Sprekend de koningin staan samen in deze bundel. Lees je dit boek, dan kan je vakantie niet meer stuk!
 
   

 
   
Klik hier om de cover te vergroten

Siep en het geheim van meneer Vlinders
Uitgeverij Zwijsen 2013
[illustraties: Jacqueline van Leeuwenstein]
ISBN: 978.90.487.1225.0

Siep zit op, pianoles. Haar leraar is erg saai. Daardoor vindt ze de lessen niet meer leuk. Op de muziekschool komt ze meneer Vlinders tegen. Het is een oude man met verward haar, een grote baard en een bril met dikke glazen. Ze raken aan de praat en vinden elkaar meteen aardig. Meneer Vlinders gaat Siep les geven. Zo komt Siep erachter dat meneer Vlinders een groot geheim heeft.