10 / 11 jaar
klik op de boeken voor een groter plaatje
Klik hier om de cover te vergroten De vioolbouwer
Uitgeverij Averbode (Vlaamse Filmpjes), Averbode 1997
[illustraties: Lieve Germer]
ISBN: geen

De koning is oud en moe. Daarom looft zijn raadgever een prijs uit voor wie de koning weer kan laten genieten. Joris heeft een mooie viool gemaakt. Wie er ook op speelt, het wordt prachtige muziek. De koning is er blij mee. Maar niet lang. Een gemene heks had ook een cadeau. Zij wint de prijs niet en wordt boos. Ze vervloekt de viool en de koning kan niet meer spelen. Hij wordt weer oud en moe en verdrietig. Maar Joris laat het er niet bij zitten, oh nee…
 
     

   
Klik hier om de cover te vergroten Vriend of vijand?
Uitgeverij Averbode (Vlaamse Filmpjes), Averbode (België) 1998
[illustraties: Marjolein Pottie]
ISBN: geen

Het is de Tachtigjarige Oorlog en de Spanjaarden en de Nederlanders vechten tegen elkaar. Lieven verliest zijn vader en wordt kwaad. Hij sluit zich aan bij een troep vrijbuiters die het op de Spanjaarden hebben gemunt. De Spanjaarden zullen boeten voor de dood van zijn ouders. Maar waren het wel de Spanjaarden die zijn vader hebben vermoord?
 
     

 
Klik hier om de cover te vergroten

Spierpijn
Uitgeverij Maretak, Dronten 1999
tweede druk: 2005
[illustraties: Helen van Vliet]
ISBN: 90.437.0025.8
derde druk: 2008
ISBN: 978.90.437.0025.2

Als Yvonne op een dag met haar rapport thuiskomt , heeft haar moeder een verassing: ze gaan samen een week op vakantie. Maar Yvonne verstaat heel wat anders onder een vakantie dan haar moeder. Ze gaan fietsen, kanoën, hardlopen en klimmen. Yvonne vindt het allemaal maar niets. Zij gaat veel liever achter de computer zitten om met Pieter aan hun projecten te werken. Gelukkig gaat Yvonne’s moeder inzien dat ze misschien toch wel een beetje overdrijft met al dat sporten. Yvonne mag dan haar bezigheden wat meer zelf gaan bepalen, maar ze moet wel beloven iedere dag een stuk met haar moeder te gaan hardlopen. Uiteindelijk wordt de vakantie dan zo leuk, dat ze Pieter overhaalt om ook nog een week met hun op vakantie te gaan.

 
     

   
Klik hier om de cover te vergroten De dubbelganger
Uitgeverij Maretak 2001
[illustraties: Helen van Vliet]
ISBN: 90.437.0096.7
Tweede druk: 2006
ISBN 90.437.0096.7

Guusje gaat met Daniël en zijn ouders op vakantie. Van een vreemde man horen ze dat Daniël sprekend lijkt op de kroonprins van San Monadorra. Plotseling ontvoert hij Daniël. En de politie kent geen kroonprins van San Monadorra.
 
     

   
Klik hier om de cover te vergroten

Frenkie en de kapitein
Uitgeverij Maretak 2002
[illustraties: Harmen Verstraaten]
ISBN: 90.437.0125.4
Tweede druk, 2009
[illustraties: Harmen Verstraaten]
ISBN: 978-90-437-0125-9

Frenkie heeft het niet zo leuk thuis en ook op school heeft hij het niet erg naar zijn zin. Als een pestkop uit zijn klas hem op een dag uitdaagt om op een bankje bij een zwerver te gaan zitten, wil Frenkie bewijzen dat hij heus niet bang is. Hij maakt kennis met de zwerver en komt erachter dat het een oude zeeman is, die vol verhalen zit. Frenkie gaat vanaf dat moment elke dag bij hem zitten en luistert naar zijn verhalen. Ze gaan over stormen en piraten, over reuzen en verloren maatjes en nog veel meer. Maar zijn het verzonnen verhalen, of zijn ze echt gebeurd.
 
     

 
   
Klik hier om de cover te vergroten De klokkenmaker en de tijd
in: De buldog en zwarte adelaar + 2 andere verhalen,
Uitgeverij Averbode (Vlaamse Filmpjes), Averbode (België) 2002
[illustraties: Hilde Van Craen]
ISBN: geen

De oude Archibald is klokkenmaker. Het is een norse man, die alleen aardig kan zijn voor zijn neefje. Er gebeuren vreemde dingen met Archibald. Als hij met een klokje bezig is komt hij ineens in de tijd dat die klok werd gemaakt. Wat is er toch met hem aan de hand? En waar komt die jongeman toch vandaan die een klokje bij hem wil laten repareren? Speelt de tijd soms een spelletje met hem?