foto: Tanja Hoogerheijde.


Uit: 'een zeer aangenaam panorama' - Natuurgebieden van Staatsbosbeheer op Walcheren tussen Veere en Rammekens, illustratie Erik van Ommen.


Robbert Jan Swiers (Middelburg 1959)
 

Robbert Jan Swiers (Middelburg 1959) publiceerde zo'n vijftig (kinder)boeken en vele artikelen op het gebied van cultuurhistorie en natuur. De kinderboeken verschenen onder meer bij ThiemeMeulenhoff, Zwijsen en Maretak. Het kinderboek Het is de bassist! is in het Duits vertaald. Artikelen, korte verhalen, recensies en gedichten verschenen onder meer in De Wete , Nehalennia , Zeeland , Zeeuws Tijdschrift , Balustrada en Archeologisch Magazine . Swiers werkt(e) mee aan onderwijsmethoden op het gebied van geschiedenis, mens en maatschappij, taal en hoogbegaafdheid. Hij was gedurende een aantal jaren uitgever van de Zeeuwse uitgeverij Den Boer/De Ruiter. In 2005 won Swiers samen met Jan J. B. Kuipers de Zeeuwse Boekenprijs met Het verhaal van Zeeland, over de Zeeuwse geschiedenis.

Enige recente publicaties van zijn hand:

Kinderboeken: Frenkie en de kapitein , Verboden muziek , De Milde Maerten , Een gemeen spel , Tim zoekt een schat en Storm over Klein Bonaire.

Boeken over historische en natuurhistorische onderwerpen: ‘een zeer aangenaam panorama' - Natuurgebieden van Staatsbosbeheer op Walcheren tussen Veere en Rammekens , ‘een gulle klassikale lach is niet misplaats'- Geschiedenis van het christelijk voortgezet onderwijs op Walcheren 1864-2004 , Het verhaal van Zeeland .