onderwijsmethoden
klik op de boeken voor een groter plaatje
Klik hier om de cover te vergroten

Bronnen
Geschiedenis voor 3 V
Educatieve Partners Nederland BV, Houten
ISBN: 90 11 04915 2

Bronnen is een geschiedenismethode voor het voortgezet onderwijs. In dit deel wordt voor het derde leerjaar van havo en vwo de periode tussen de beide wereldoorlogen tot aan de huidige situatie behandeld. Robbert Jan heeft het hoofdstuk geschreven over de Tweede Wereldoorlog. Bij deze methode behoren werkboeken en toetsen, waaraan Robbert Jan ook heeft meegewerkt.

 
     

 
 
Klik hier om de cover te vergroten


Werken met journalen (deel Technieken)
hoogbegaafde kinderen in actie
LICH, Stichting Plato, RPCZ educatieve uitgaven
ISBN: 90 77248 02 1

Het Regionaal Pedagogisch Centrum Zeeland heeft in opdracht van de Stichting Plato een bundel journalen gemaakt voor kinderen die zijn behept met meervoudige intelligentie. Robbert Jan heeft een van de journalen geschreven.

 
   

 
Klik hier om de cover te vergrotenSpeurtocht 5, geschiedenis voor het basisonderwijs
Uitgeverij Thieme-Meulenhoff 2004
ISBN: 90.06.64001.8

Dit is een geschiedenismethode voor het basisonderwijs. Robbert Jan heeft Hoofdstuk 2 voor zijn rekening genomen (Romeinen in het land) en het inleidende verhaal van hoofdstuk 5 (De reddingslijn). Bij de methode behoren een handleiding, een werkschrift, toetsen en extra opdrachten. Voor hoofdstuk 2 heeft Robbert Jan die gemaakt.

 
   

 
   
Klik hier om de cover te vergroten

Speurtocht 6, geschiedenis voor het basisonderwijs
Uitgeverij Thieme-Meulenhoff 2004
ISBN: 90.06.64002.6

Het vervolg op Speurtocht 5. Robbert Jan heeft Hoofdstuk 4 voor zijn rekening genomen (Nederland bezet) en de inleidende verhalen van hoofdstuk 1 (De zeilschepen komen terug!) en hoofdstuk 2 (Een varkentje in de klas). Bij de methode behoren een handleiding, een werkschrift, toetsen en extra opdrachten. Voor hoofdstuk 4 heeft Robbert Jan die gemaakt.

 
     

   
Klik hier om de cover te vergroten

Speurtocht 7, geschiedenis voor het basisonderwijs
Uitgeverij Thieme-Meulenhoff 2005
ISBN: 90.06.64003.4

Het vervolg op Speurtocht 6. Robbert Jan heeft Hoofdstuk 1 voor zijn rekening genomen (Tussen jagers en Romeinen) en het inleidende verhaal van hoofdstuk 5 (Ontmoeting in Westerbork). Bij de methode behoren een handleiding, een werkschrift, toetsen en extra opdrachten. Voor hoofdstuk 1 heeft Robbert Jan die gemaakt.
 
     

 
   
Klik hier om de cover te vergroten

Speurtocht 8, geschiedenis voor het basisonderwijs
Uitgeverij Thieme-Meulenhoff 2005 ISBN: 90.06.64004.2

Het vervolg op Speurtocht 7. Robbert Jan heeft Hoofdstuk 1 voor zijn rekening genomen (Van prehistorie tot historie). Bij de methode behoren een handleiding, een werkschrift, toetsen en extra opdrachten. Voor hoofdstuk 1 heeft Robbert Jan die gemaakt.