pilgrims - Swiers & De Nennie

 

De Middelburgse auteur en singer-songwriter Robbert Jan Swiers en zijn plaatsgenoot kunstenaar en vormgever Ramon de Nennie gaven op zondag 9 december een try-out van hun muziektheaterprogramma Pilgrims. Tevens werd een nieuwe cd gepresenteerd onder de zelfde titel. De voorstelling vond plaats in Theater De Wegwijzer Nieuw- en Sint Joosland.

Swiers & De Nennie slaan een brug tussen poëzie, muziek, theater en beeldende kunst. Tijdens de voorstelling wordt muziek en theater gemaakt, worden gedichten voorgelezen en filmpjes gedraaid. Swiers (piano, gitaar en zang) en De Nennie (banjo, mandoline, dobro en zang) worden begeleid door Sam Berhitu (gitaar en zang), Henk van Boeijen (percussie en zang), Machteld Ducrot (zang), Aagje Feldbrugge (viool, cello en zang) en Jan Kuipers (bas).

Hun eerste try-out, in kleine bezetting, in theater Het Heerenlogement in Beusichem, in het voorprogramma van de populaire Zuid-Afrikaanse dichter/singer-songwriter Gert Vlok Nel was een succes.

Swiers heeft inmiddels een omvangrijk oeuvre opgebouwd van kinderboeken en populair wetenschappelijke boeken, gedichten en in eigen beheer uitgebrachte cd's. In 2005 ontving hij samen met Jan Kuipers de Zeeuwse Boekenprijs met een boek over de geschiedenis van Zeeland. Hij treedt al jaren op met een band of solo. De Nennie is een veelzijdig kunstenaar, die zowel op het platte vlak als met ruimtelijke installaties zijn creativiteit vormgeeft. In 2005 heeft hij een zomerworkshop gehad in het Centrum voor Beeldende Kunst te Middelburg en in 2006 had hij een grote overzichtstentoonstelling in de Zeeuwse Bibliotheek. Op de muziek van Swiers heeft hij filmpjes gemaakt, die op een groot doek worden vertoond. Beeld, muziek en beweging vormen een aangename afwisseling voor oog en oor.
   
Zie ook de recensie betreffende het optreden in Theater De Wegwijzer te Nieuw- en Sint Joosland.
In 2010 is het muziektheater gestopt.