07-05-2012
   

Zeeuwse films in race voor PZC-prijs

   

door Rolf Bosboom

 
 

VLISSINGEN - De nieuwe Zeeuwse film Dossier Verstrate van Stichting Filmprojecten Zeeland dingt mee naar de PZC publieksprijs voor de beste Zeeuwse film 2012, zo heeft de organisatie van Film by the Sea bekendgemaakt. Deze prijs wordt uitgereikt op zaterdag 22 september tijdens de PZC Dag van de Zeeuwse Film tijdens de 14e editie van Film by the Sea. Alle Zeeuwse films die in 2012 zijn gemaakt, komen hiervoor in aanmerking. Van 10.00 tot 16.30 worden uur alle nieuwe Zeeuwse producties vertoond. Het publiek kan haar stem uitbrengen. De meest gekozen film krijgt de PZC Publieksprijs: 1500 euro.
Een groot aantal nieuwe films beleeft haar première tijdens het eerste festivalweekend op zaterdag 15 en zondag 16 september en dingen eveneens mee naar de PZC Publieksprijs. Een klein Vlekje van Florenz van de Vijver, Trauma van Ruben Schouw, l'Amour des Moules van Willemiek Kluijfhout, Keytone Serah van Mary Remijnse en Robbert Jan Swiers en Poetry by the Sea van Mathijs Meulblok behoren reeds tot de geselecteerde films.
De première van Dossier Verstrate van producent Job van der Wal en regie van Klaas van de Ketterij vond afgelopen zaterdag al plaats in CineCity Vlissingen en is nog te zien op 22 september.
Inzenden van nieuwe Zeeuwse films is mogelijk tot 15 juli. Zie de website: www.filmbythesea.nl